Inclusief Ouderschap

In de nieuwe podcast ‘Inclusief Ouderschap’ ga ik, Diego González-Clark, in gesprek met onder anderen ervaringsdeskundigen, experts en belangenbehartigers over alle vormen van ouderschap. Inclusief Ouderschap gaat over het hebben van een ouderwens in een vorm buiten de norm: adoptie, pleegzorg, IVF, IUI, co-ouderschap, draagmoederschap en andere vormen van ouderschap die je je misschien niet eens kunt voorstellen.

De Missie

van Diego González-Clark

Zou er niet veel meer duidelijke informatie moeten bestaan over een trajecten als dat van ons?” Ik hoop dat de zoektocht van luisteraars met een ouderwens overzichtelijker of zelfs makkelijker wordt. Dat zij hun weg vinden in het landschap van procedures, regels en wetgeving en dat zij zodoende de beste manier vinden om hun ouderwens in vervulling te laten gaan. Daarnaast wil ik met deze podcast meer inzichten en begrip creëren voor omstanders van aspirant ouders, zodat ook zij weten waar iemand doorheen gaat wanneer er een dergelijk traject wordt doorlopen.

Bij Diego in de aflevering

De lancering
Rick-Paul van Mulligen

Diego gonzález-Clark

Inclusief Ouderschap

Dat natuurlijke voortplanting vandaag de dag niet de enige manier is om het ouderschap aan te gaan, is allang geen nieuws meer. Aan levende lijve ondervond ik dat de informatieverstrekking over en zowel de begeleiding als normalisatie van andere vormen van ouderschap nog veel meer aandacht verdienen. Mijn adoptieverhaal is een achtbaan en aaneenschakeling van bizarre momenten. Gebeurtenissen die mij vaak met stomheid hebben geslagen. Uiteindelijk kreeg ik op 22 februari 2021 het belletje dat ik niet meer had verwacht: “Over 10 dagen word je vader van ’n gezond Nederlands jongetje.